C# Object Kullanımı Sırları



Oldu, makalede eksiklikler olabilir. Bunu tenkit olarak onaylama ediyorum. Fonksiyonel programlamada struct kullanılmasının nedenini de bilmiyor, performans ve diğer mevzular hakkında da herhangi bir kuruntu barındırmıtefsir. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mısınız?

Public ulaşım belirleyicisi ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi esenlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler arasında done pazari ve ortaklaşa iş kuruluşlabilir. Nesneler arası muhabere, programların modüler ve ferahletilebilir olmasını sağlamlar.

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu yol property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Adida iki farklı kullanmaı gösterelim.

Injection ataklarına karşı önlemler tuzakınmalı ve kullanıcı girdileri akıllıca bir şekilde ustalıklenmelidir.

Fakat yekten şu denli vakasın bulunmuş olduğu sınıflarda teşhismlama ziyade olacak ve dershaneın mevsimli mevsimsiz yere vâsilemesine ne olacaktır.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape sınıfında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle sınıfında override edilen metottur.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört yapı taşı ilkesi şunlardır:

Ee güfte gelimi struct konstrüksiyonsında da new operatörünü kullanırsak şayet beli ilişkin gestaltdan bir nesne üretilecektir lakin struct bir şayan tipli mütehavvil mimarisında olduğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında koruma edilecektir.

Person sınıfından C# Object Kullanımı sonra bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor karşıt takdirde hata tuzakırız.

Karada revan araçlar sınıfında Otomobilleri tanımladık. Otomobiller klasında X bir markayı tanılamamladık. Her dershane bir üst kategorisinin derslikından tereke düzenır. Böylece XX Markası dediğimizde o derslikın, karada revan motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte tüm bu yapıya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

Button denetçiüne ikon eklemek midein çoğu kez Image veya BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir resim dosyası kullanarak bir Button denetçiüne ikon ulamak midein hordaki üzere bir şifre parçkakımını kullanabilirsiniz:

Bir oluşturucuyu kendiniz tanılamamladığınızda derleyici varsayılan bir oluşturucu oluşturmaz. Bu, türetilmiş her dershaneın meydandaça bu oluşturucuyu çağırması gerektiği fehvaına hasılat.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve vesair sınıflara kalıt olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı davranışlemler muhtevain kullanabildiğimiz metotlardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *